Мой сайт
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Випічка [31]
Випечка [2]
Горячие закуски [181]
Новости [108]
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2009 » Октябрь » 9 » Шоколадно-імбирні пряники
01:20
Шоколадно-імбирні пряники

Інгредієнти

Для пряниковий тесту:
вершкове масло - 100 г,
цукор - 100 г,
борошно - 175 г,
яйце - 1 шт,
какао - 1 чайна ложка,
мелений імбир - 1 чайна ложка,
мелена кориця - 0,5 чайної ложки,
мелена гвоздика - 0,5 чайної ложки,
розпушувач - 1,5 чайних ложки
Для білкової глазурі:
яєчний білок - 1 шт,
цукрова пудра - 0,5 склянки,
сік лимона - 1 столова ложка

Спосіб приготування

Це мої перші прянічкі. Вийшли!
Приготувати шоколадно-імбирне пісочне тісто. Просіяти борошно, імбир, корицю, гвоздику, розпушувач, цукор і какао. Додати до борошна порізане маленькими шматочками розм'якшене вершкове масло і порубати ножем до отримання тістовий крихти. Потім додати яйце і замісити тісто. Тісто скачати в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 1,5-2 години.
Готове тісто розкачати на присипаної борошном столі, повинен вийти приблизно 7-8-міліметровий пласт. Далі вирізаємо пряники. Можна спеціально для цього виготовити трафарет або використовувати формочки. У мене ні того, ні іншого не було, тому я просто вирізала склянкою кола, робила характерний надріз і формувала руками сердечка.
Пряникові фігурки викласти на присипана борошном деко. Перед випічкою пряники можна змастити яйцем, тоді готові вироби будуть мати красивий глянець.
Випікати пряники ~ 13-15 хвилин при температурі ~ 180 C.
Готові пряники зняти з дека і охолодити. Перша партія в мене затрималася в духовці і вийшла черствою-дубова. Засмутилася. Але через півгодини, коли пряники охололи, виявилося, що вони стали м'якими.
Приготувати білкову глазур. Охолоджений білок збивати міксером на малій швидкості, поступово збільшуючи її. Потім невеликими порціями ввести просіяну цукрову пудру. У самому кінці збивання додати сік лимона і збивати ще 5-10 секунд.
Глазур можна підфарбувати в різні кольори харчовими барвниками. У мене їх не було, тому підійшла і біла. Укласти глазур в кондитерський мішок і прикрасити пряники.

Про рецепті

З вказаної кількості тесту у мене вийшло 15 середніх пряників. Дуже приємні на смак, добре підходять до кави. У нас вони довго не затрималися Дякую за увагу. Це мій дебют, так що, можливо, я щось могла прогавити.
Категория: Випічка | Просмотров: 222 | Добавил: inlying | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz