Мой сайт
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Випічка [31]
Випечка [2]
Горячие закуски [181]
Новости [108]
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2009 » Сентябрь » 13 » Торт "Черемхова Сметанников"
01:21
Торт "Черемхова Сметанников"

Інгредієнти

Для тіста:
Черемхова борошно - 1 ст.
борошно ПШ. - 2 ст.
молоко - 1 ст.
цукор - 1 ст.
сметана 30% жирності - 1 ст.
яйця - 3 шт
крохмаль - 1 ч. л.
сода - 1 ч. л. (загасити в сметані)
Для крему:
сметана 20% - 600 г
цукор - 2/5 склянки
Для просочення можна використовувати кисло-солодке варення, додавши кілька ложок кип'яченої води (залежить від концентрації варення).
Прикраси: шоколад і брусниця

Спосіб приготування

Черемхова борошно залити склянкою киплячого молока, розмішати і залишити на годину. По закінченню часу додати кілька ложок цукру.
Яйця збити з рештою цукром.
У сметані загасити соду, розмішати, і додати яйця. Всипати борошно, змішане з крохмалем, в останню чергу додати Черемхова масу.
Ретельно перемішати. Розділити загальна кількість на дві частини і по черзі випікати в духовці, нагрітої до 180-200 градусів, близько 30-35 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною паличкою (якщо після проколювання коржа паличка залишається сухою - готовий).
Я випікала коржі у формі діаметром 28, краще менше 25-26, він буде вище і коржі розрізати на половинки буде зручніше.
Пропитка: я брала варення (желе див. фото) з червоної смородини (у мене було не густе), додала трохи кип'яченої води і просочила кожен шар.
Крем: охолоджену сметану збити з цукром (ароматизатори не додавала, тому коржі насичені мигдальним ароматом. )
Готовий торт прибираємо в холодильник, щоб гарненько просочився.

Про рецепті

Це найсмачніший ІМХО рецепт торта з Черемхова борошна, який я готувала. Якщо де-небудь випадково побачите Черемхова борошно - неодмінно її купите - не пошкодуєте. Я купувала в Москві через СП (сумісну покупку) по 300 руб за кг. На жаль, у Москві я ніде її більше не зустрічала. Інформація з сайту виробника http://www. nutsi. ru/catalog/id/12/«Черемхова борошно - це висушені і розмелені плоди черемхи звичайної. Збір плодів дикоростучої черемхи здійснюється в екологічно благополучних районах Сібірі. Перед сушінням ягоди відокремлюють від квітконіжок. Сушать у печах або сушарках при температурі 50 - 60 ° С і перемелюють разом з кісточками в муку. Черемуховая борошно має характерний гіркуватий мигдалевий смак і запах. Пріменяется з давніх-давен і в даний час для надання хлібобулочні та кондитерські вироби, торти, а також начинка пирогів і ватрушек характерного кольору, смаку і аромата. Черемуховую борошно використовують для приготування киселів і квасів, а також у лікеро-горілчаному виробництві для підфарбування він. Мука черемхи багата на дубильні речовини, яблучної лимонною кислотою, цукри (до 5, фітонцидами. "Прикрашали разом з сином , тому вийшло так «рівно»)) Закінчений варіант не вийшло зняти, дитина об'їли всі шоколадні завитки))
Категория: Випічка | Просмотров: 244 | Добавил: inlying | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz