|
Мой сайт |
|
Главная | Регистрация | Вход |
|
Приветствую Вас Гость | RSS |
Статистика |
Онлайн всего: 3 Гостей: 3 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2009 » Сентябрь » 13 » Торт "Черемхова Сметанников"
01:21 Торт "Черемхова Сметанников" |
ІнгредієнтиДля тіста:
Черемхова борошно - 1 ст.
борошно ПШ. - 2 ст.
молоко - 1 ст.
цукор - 1 ст.
сметана 30% жирності - 1 ст.
яйця - 3 шт
крохмаль - 1 ч. л.
сода - 1 ч. л. (загасити в сметані)
Для крему:
сметана 20% - 600 г
цукор - 2/5 склянки
Для просочення можна використовувати кисло-солодке варення, додавши кілька ложок кип'яченої води (залежить від концентрації варення).
Прикраси: шоколад і брусниця
Спосіб приготуванняЧеремхова борошно залити склянкою киплячого молока, розмішати і залишити на годину. По закінченню часу додати кілька ложок цукру.
Яйця збити з рештою цукром.
У сметані загасити соду, розмішати, і додати яйця. Всипати борошно, змішане з крохмалем, в останню чергу додати Черемхова масу.
Ретельно перемішати. Розділити загальна кількість на дві частини і по черзі випікати в духовці, нагрітої до 180-200 градусів, близько 30-35 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною паличкою (якщо після проколювання коржа паличка залишається сухою - готовий).
Я випікала коржі у формі діаметром 28, краще менше 25-26, він буде вище і коржі розрізати на половинки буде зручніше.
Пропитка: я брала варення (желе див. фото) з червоної смородини (у мене було не густе), додала трохи кип'яченої води і просочила кожен шар.
Крем: охолоджену сметану збити з цукром (ароматизатори не додавала, тому коржі насичені мигдальним ароматом. )
Готовий торт прибираємо в холодильник, щоб гарненько просочився.
Про рецептіЦе найсмачніший ІМХО рецепт торта з Черемхова борошна, який я готувала. Якщо де-небудь випадково побачите Черемхова борошно - неодмінно її купите - не пошкодуєте. Я купувала в Москві через СП (сумісну покупку) по 300 руб за кг. На жаль, у Москві я ніде її більше не зустрічала. Інформація з сайту виробника http://www. nutsi. ru/catalog/id/12/«Черемхова борошно - це висушені і розмелені плоди черемхи звичайної. Збір плодів дикоростучої черемхи здійснюється в екологічно благополучних районах Сібірі. Перед сушінням ягоди відокремлюють від квітконіжок. Сушать у печах або сушарках при температурі 50 - 60 ° С і перемелюють разом з кісточками в муку. Черемуховая борошно має характерний гіркуватий мигдалевий смак і запах. Пріменяется з давніх-давен і в даний час для надання хлібобулочні та кондитерські вироби, торти, а також начинка пирогів і ватрушек характерного кольору, смаку і аромата. Черемуховую борошно використовують для приготування киселів і квасів, а також у лікеро-горілчаному виробництві для підфарбування він. Мука черемхи багата на дубильні речовини, яблучної лимонною кислотою, цукри (до 5, фітонцидами. "Прикрашали разом з сином , тому вийшло так «рівно»)) Закінчений варіант не вийшло зняти, дитина об'їли всі шоколадні завитки))
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 244 |
Добавил: inlying
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
|