|
Мой сайт |
|
Главная | Регистрация | Вход |
|
Приветствую Вас Гость | RSS |
Статистика |
Онлайн всего: 2 Гостей: 2 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2009 » Март » 7 » Сільська Французька Запіканка з яблучних часточок (або просто симпатичний яблучний пиріжок)
01:21 Сільська Французька Запіканка з яблучних часточок (або просто симпатичний яблучний пиріжок) |
Інгредієнти1 яблуко
1 упаковка листкового тіста (якщо тесту мало - розгортайте потоньше)
1/3-1/2 склянки цукру
1 ст. л. кориця
--- соус ---
1/2 ст. цукру
1/2 ст. жирних вершків
1 яйце
----
мигдаль/кунжут/горішки - за бажанням
Спосіб приготуванняпиріг з яблуками він і є пиріг з яблуками. він незмінно смачний. мені дуже сподобалася подача. може і вам сподобається:)
яблуко почистити, видалити серединку і розрізати на 8 часточок
тісто розкачати і нарізати з нього 8 трикутничків. підстава сантиметрів 8-10, висота 25см. дліінние такі. так зручніше загортати, на мій погляд.
кожну часточку яблука загортаємо у попередньо посипаний цукром і корицею шматочок тіста.
викладаємо загорнуті часточки в невелику (приблизно 20см) форму наступним чином: в середину "хоровод" з 3 часточок, а потім "зовнішній хоровод" з 5 часточок.
ставимо в духовку, розігріту до 200 * С на 15-20хв.
тим часом заважаємо соус: вершки, цукор і яйце збиваємо (поки не набридне:)
заливаємо злегка підрум'яниться пиріжок соусом, посипаємо мигдалем (або кунжутом, як у мене) і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин поки не зарум'яниться. в останні 5 хвилин автори рецепта рекомендують форму накрити.
їсти сильно радять теплим, але мої пожирачі сільських французьких запіканок з яблучних часточок стверджують, що і в холодному вигляді дуже смачно:)
Про рецепті1) у мене тісто було саморобний і не дуже вдале, на мій погляд - зарумяніваться не хотіло так що я його желточком ще смазала. 2) соус злегка карамелізується. це не погано. навіть навпаки. тільки від цього корочка по краю утворюється. на фото сторінки це видно добре, а в мене поки перекладала вона кудись зникла 3) оскільки мої порогоеди в ударі, а дрібні форми закінчилися, то я зробила ще й "потрійний хоровод" (на фото) . 4) поняття не маю, чому це запеканкой обізвали "casserole" - це ж "запіканка"? смачно виходить спробуйте!
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 244 |
Добавил: inlying
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
|