Мой сайт
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Випічка [31]
Випечка [2]
Горячие закуски [181]
Новости [108]
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2009 » Март » 7 » Сільська Французька Запіканка з яблучних часточок (або просто симпатичний яблучний пиріжок)
01:21
Сільська Французька Запіканка з яблучних часточок (або просто симпатичний яблучний пиріжок)

Інгредієнти

1 яблуко
1 упаковка листкового тіста (якщо тесту мало - розгортайте потоньше)
1/3-1/2 склянки цукру
1 ст. л. кориця
--- соус ---
1/2 ст. цукру
1/2 ст. жирних вершків
1 яйце
----

мигдаль/кунжут/горішки - за бажанням

Спосіб приготування

пиріг з яблуками він і є пиріг з яблуками. він незмінно смачний. мені дуже сподобалася подача. може і вам сподобається:)
яблуко почистити, видалити серединку і розрізати на 8 часточок
тісто розкачати і нарізати з нього 8 трикутничків. підстава сантиметрів 8-10, висота 25см. дліінние такі. так зручніше загортати, на мій погляд.
кожну часточку яблука загортаємо у попередньо посипаний цукром і корицею шматочок тіста.
викладаємо загорнуті часточки в невелику (приблизно 20см) форму наступним чином: в середину "хоровод" з 3 часточок, а потім "зовнішній хоровод" з 5 часточок.
ставимо в духовку, розігріту до 200 * С на 15-20хв.
тим часом заважаємо соус: вершки, цукор і яйце збиваємо (поки не набридне:)
заливаємо злегка підрум'яниться пиріжок соусом, посипаємо мигдалем (або кунжутом, як у мене) і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин поки не зарум'яниться. в останні 5 хвилин автори рецепта рекомендують форму накрити.
їсти сильно радять теплим, але мої пожирачі сільських французьких запіканок з яблучних часточок стверджують, що і в холодному вигляді дуже смачно:)

Про рецепті

1) у мене тісто було саморобний і не дуже вдале, на мій погляд - зарумяніваться не хотіло так що я його желточком ще смазала. 2) соус злегка карамелізується. це не погано. навіть навпаки. тільки від цього корочка по краю утворюється. на фото сторінки це видно добре, а в мене поки перекладала вона кудись зникла 3) оскільки мої порогоеди в ударі, а дрібні форми закінчилися, то я зробила ще й "потрійний хоровод" (на фото) . 4) поняття не маю, чому це запеканкой обізвали "casserole" - це ж "запіканка"? смачно виходить спробуйте!
Категория: Випічка | Просмотров: 244 | Добавил: inlying | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz