|
Мой сайт |
|
Главная | Регистрация | Вход |
|
Приветствую Вас Гость | RSS |
Статистика |
Онлайн всего: 2 Гостей: 2 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2009 » Июль » 29 » Незвичайний яблучний пиріг
01:21 Незвичайний яблучний пиріг |
Інгредієнтияблука - 4-5 шт (~ 1 кг),
вершкове масло - 120-150 г,
або звичайний ванільний цукор для посипання поверхні пирога - ~ 1-2 чайні ложки
для сухої суміші:
борошно - 1 стакан,
манна крупа - 1 склянка,
цукор - 1 стакан,
розпушувач - 1,5-2 чайних ложки,
ванільний цукор - 1 чайна ложка
Спосіб приготуванняМоже, я й не відкрию Америки, але особисто мене цей пиріг порадував своєю простотою приготування і надзвичайно приємним смаком. Знайшла його на вищезгаданому кулінарному сайті, і дуже захотілося їм поділитися:)
Приготувати суху суміш:
Борошно просіяти з розпушувачем, додати цукор, манну крупу, ванільний цукор і добре перемішати.
Яблука вимити, очистити і натерти на крупній тертці.
У форму викладати шарами: шар сухої суміші, шар тертих яблук. Чергувати верстви до заповнення форми, останнім шаром повинна бути суха суміш. У мене вийшло 5 шарів. Зверху натерти на крупній тертці добре охолоджене вершкове масло. Випікати при температурі ~ 180 ° C ~ 40-45 хвилин.
За 5-7 хвилин до готовності посипати пиріг ванільним або звичайним цукром і знову поставити в духовку, щоб поверхню пирога закарамелізовалась.
Готовий пиріг вийняти з духовки, дати трохи постояти і нарізати на квадратні або прямокутні шматочки.
Про рецептіНі за що в житті не відрізнити від яблучного пирога традиційного приготування. Вийшов дуже ніжним, злегка волога, приємно пахучим. Трохи сумнівалася, що пиріг буде тримати форму - даремно. Через півгодини він відмінно розрізав і був без жалю з'їдений І ще - це ідеальний рецепт, коли терміново треба щось до чаю. Готується майже в три хвилини (за винятком випічки).
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 273 |
Добавил: inlying
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
|