Статистика |
Онлайн всего: 2 Гостей: 2 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2009 » Июль » 28 » ХЛІБ "Вівсяний"
|
ІнгредієнтиВівсяні пластівці 150 г (у мене були з цільного зерна, он як!)
Окріп 150 мл
Дріжджі 1 ч. л. сухих або 20 г свіжих
Кефір 180 мл (у мене була сироватка, так як кефір вже випили - ми ж такі!)
Рослинна олія 50 мл
Цукор коричневий 30 г
Борошно 540 г (брала - інформація для Піаністки - 505, Backstarkes)
Сіль 1 ч. л
Пластівці для посипання за бажанням
Спосіб приготуванняХліб готується нескладно, вийшов смачний, з ніжними м'яким смаком, сам хлібець теж м'який - ідеально замість тостів, для бутербродів . . .
Пластівці залити окропом і залишити для набухання, поки охолонуть - стануть трохи теплими . . .
Половину борошна змішуємо з дріжджами (якщо свіжі, то розтираємо з борошном), додаємо цукор і кефір (у мене була сироватка) - розмішуємо і даємо опарі підійти. Мінімум в 2 рази. Мисочку накриваємо і ставимо в тепле місце.
Тепер - за тісто:
-в пластівці додаємо опару
-масло
-сіль
-решту муки . . .
Вимішуємо, поки не почне формуватися такий гарненький колобочек. Даємо тесту підійти - знову ж таки ж - накривши, в теплому місці . . . Підійти має в 2 рази, а то і більше. Займіться корисною справою - і час пролетить непомітно . . . Коли кажуть, що довго возитися з хлібом, то мені не зрозуміло, де проблема - поставив тісто і . . . ганяй чаї, зирь серіали, виси в неті і інша - додаткового сам! За нас роботу роблять дріжджі і - ну і інші там обставини . . . Ой, завжди і скрізь би так: заколоти, намішано, замісила - а далі саме по собі . . . ан, немає, розплутувати треба завжди самому. Та де наша не пропадала! Ось поки базікали і тісто готове!
Форму з пекарської папером (я взяла цеглинка в цей раз) ставимо напоготові. Тісто кладемо на стіл, посипаний пластівцями і руками расплесківать в корж, потім складаємо в конверт - чи то пак, загинаємо довгу сторону до середини, іншу довгу сторону до середини, вузькі краєчки загинаємо трішки - і - опа! робимо ковбаску (не, классно, да? стільки всього ми "наробили!"), чи то пак перегинає наше виріб навпіл і злегка качаємо його з пластівців, формуючи красиву ковбаску. У форму - хай підходить! Коли підійде - садимо в розігріту піч (грію до 230 °, потім зменшують до 200 °), коли верх підрум'яниться - покриваю фольгою. Останні 15-20 хв. допікають хліб без форми . . .
Дати охолонути, не колупати гарячим (як деякі . . . )
Про рецептіА, забула: ч. л. - Це без горочкі. А ще додала від себе 1 ч. л. приправи для хліба - у нас така готова продається.
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 339 |
Добавил: inlying
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|