Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2010 » Январь » 11 » Торт черешневий
|
ІнгредієнтиБісквіт: 2/3 склянки борошна, 2,5 ст. ложки какао, 1 ст. ложка крохмалю картопляного, 1 скл. цукру, 6 яєць.
Начинка: 0,5 кг черешні з кісточками (кілька черешень з черешками залишити для прикраси), 2 столові ложки цукрової пудри.
Крем: 150 гр масла, 2 жовтки, 0,5 склянки цукрової пудри, ванілін.
Глазур для прикраси: 50 гр вершкового масла, 3 ст ложки молока, 3 ч ложки какао, 0,5 склянки цукру.
Спосіб приготуванняБІСКВІТ. Жовтки відокремити від білків і розтерти до білого кольору з 2/3 склянки цукру. В окремому посуді збити білки в міцну піну, всипати 1/3 склянки цукру, продовжити збивати ще 2 хвилини. У жовтки викласти 1/3 білків, обережно перемішати знизу вгору, всипати борошно, заздалегідь просіяну з какао і крохмалем. Також акуратно знизу вгорі вимісити тісто. Потім додати білки.
Форму змастити вершковим маслом. Викласти тісто. Випікати в злегка прогрітою духовці на маленькому вогні 30-40 хвилин. Піч акуратно-не відкривати дверцята духовки, не шуміти, намагатися не стукати перед плитою. Готовий і остиглий (!) Бісквіт розрізати на дві рівні коржі.
НАЧИНКА: черешню очистити від кісточок, порізати ягоди, злити сік, присипати ягідки 2 стіл ложками цукрової пудри. Покрити ягодами нижній шар торта.
Верхній шар з боку зрізу просочити соком від ягід і змазати кремом.
КРЕМ: збити прохолодне вершкове масло в піну. Додати поступово пудру, ваніль та жовтки по одному. Збити. Крем вважається готовим, якщо обсяг збільшився у два рази.
Накрити нижній пласт верхнім.
Глазурі: змішати всі інгредієнти для глазурі та закип'ятити на повільному вогні. Не припиняючи помішуючи зварити до загустіння. Глазур вилити в корнетики або кулінарний шприци і прикрасити поверхню торта (я малювала спіралі). Вмочити цілі Черешеньки в глазур і встановити зверху тортика.
Помістити тортик на несколкьо годин в холодильник.
Приємного апетиту.
Про рецептіКупили черешню, а вона млява і не смачна. вирішила, що треба КДА-то застосувати. вирішила вперше в житті спекти бісквіт. знайшла рецепти в книжці старої "Домашня випічка". Бісквіт, всупереч моїм страхів, вдався. підвівся. був смачним. а далі - політ фантазії. Черешня надала солодкого тоту приємну кислинку. Взагалі я зробила висновок, що цей тортик дуже нагадує тортики з мого дитинства "Казка" . . . фото, на жаль не можу прикріпити - юсб-порт полетів
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 365 |
Добавил: inlying
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Календарь |
« Январь 2010 » |
Пн |
Вт |
Ср |
Чт |
Пт |
Сб |
Вс |
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
|