Мой сайт
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Випічка [31]
Випечка [2]
Горячие закуски [181]
Новости [108]
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2010 » Январь » 11 » Торт черешневий
01:21
Торт черешневий

Інгредієнти

Бісквіт: 2/3 склянки борошна, 2,5 ст. ложки какао, 1 ст. ложка крохмалю картопляного, 1 скл. цукру, 6 яєць.
Начинка: 0,5 кг черешні з кісточками (кілька черешень з черешками залишити для прикраси), 2 столові ложки цукрової пудри.
Крем: 150 гр масла, 2 жовтки, 0,5 склянки цукрової пудри, ванілін.
Глазур для прикраси: 50 гр вершкового масла, 3 ст ложки молока, 3 ч ложки какао, 0,5 склянки цукру.

Спосіб приготування

БІСКВІТ. Жовтки відокремити від білків і розтерти до білого кольору з 2/3 склянки цукру. В окремому посуді збити білки в міцну піну, всипати 1/3 склянки цукру, продовжити збивати ще 2 хвилини. У жовтки викласти 1/3 білків, обережно перемішати знизу вгору, всипати борошно, заздалегідь просіяну з какао і крохмалем. Також акуратно знизу вгорі вимісити тісто. Потім додати білки.
Форму змастити вершковим маслом. Викласти тісто. Випікати в злегка прогрітою духовці на маленькому вогні 30-40 хвилин. Піч акуратно-не відкривати дверцята духовки, не шуміти, намагатися не стукати перед плитою. Готовий і остиглий (!) Бісквіт розрізати на дві рівні коржі.
НАЧИНКА: черешню очистити від кісточок, порізати ягоди, злити сік, присипати ягідки 2 стіл ложками цукрової пудри. Покрити ягодами нижній шар торта.
Верхній шар з боку зрізу просочити соком від ягід і змазати кремом.
КРЕМ: збити прохолодне вершкове масло в піну. Додати поступово пудру, ваніль та жовтки по одному. Збити. Крем вважається готовим, якщо обсяг збільшився у два рази.
Накрити нижній пласт верхнім.
Глазурі: змішати всі інгредієнти для глазурі та закип'ятити на повільному вогні. Не припиняючи помішуючи зварити до загустіння. Глазур вилити в корнетики або кулінарний шприци і прикрасити поверхню торта (я малювала спіралі). Вмочити цілі Черешеньки в глазур і встановити зверху тортика.
Помістити тортик на несколкьо годин в холодильник.
Приємного апетиту.

Про рецепті

Купили черешню, а вона млява і не смачна. вирішила, що треба КДА-то застосувати. вирішила вперше в житті спекти бісквіт. знайшла рецепти в книжці старої "Домашня випічка". Бісквіт, всупереч моїм страхів, вдався. підвівся. був смачним. а далі - політ фантазії. Черешня надала солодкого тоту приємну кислинку. Взагалі я зробила висновок, що цей тортик дуже нагадує тортики з мого дитинства "Казка" . . . фото, на жаль не можу прикріпити - юсб-порт полетів
Категория: Випічка | Просмотров: 365 | Добавил: inlying | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Январь 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz